tirsdag 25. august 2009

Diverse småplukk

I sommer tok jeg virkelig fri. Så fri faktisk, at jeg glemte å melde på til Trondheim Hundefestival!! :O Jeg angrer bittert som en helt, spesielt siden det er såpass få utstillinger her i området, og denne er så nær at man ikke trenger å overnatte. Argh! Sist helg var det jo agilitykonkurranser i nærheten også, men da var jeg som kjent på klikkertrenerkurs, så jeg gikk glipp av det også. 5. september-helgen skjer det også mye spennende i hundeverden; både når det gjelder utstilling og agility, men da skal vi i 80-årsdag! Etter det er det relativt rolig en periode, så da håper jeg å få gått noen blodsporkonkurranser, tatt MH med Aynï og UHP med Tulla (begge er påmeldt på de respektive tingene). So, what to do? Jeg kan jo ikke ha en frihelg (eh, fri var den jo ikke, men jeg har byttet bort jobbevaktene mine) og IKKE konkurrere med hund på ett eller annet vis?! Så da scannet jeg terminlistene og fant en dobbel agilitykonkurranse i Bergen, hvor fristen selvsagt var gått ut. Jeg skrev mail og hørte om jeg ikke kunne få melde på likevel, og snille snille folka tillot det! :D Så jippi, til helgen skal vi til Bergen og konkurrere igjen! Wee som jeg gleder meg!

Vi har fått trent litt også, og Tulla begynner å huske hva "felt" er for noe. I går på klubben kjørte jeg gjennom slalåmen noen ganger, med innganger fra alle sider, og igjen var hun helt feilfri! Det var jo egentlig lydighetstrening i går, så første halvtimen fikk Aynï være med ut og trene, og det gikk nå så som så. Hun har vel ikke vært med på slike fellestreninger før tror jeg? Uansett; jeg fikk da litt utgangsstilling, og baklengskjedet sitt-opp fra dekk, så det går da fremover på et vis.

Siste halvtimen var Tullas briefe-time.. ;p Hun er den desidert flinkeste hunden der, og BOY som jeg elsker den kontakten hun gir meg! :D Hun er så på, så hele tiden konsentrert, hun VIL så jobbe, ja; hun krever faktisk å få jobbe! Noen ganger må jeg jo ha en pause og tenke litt igjennom hva jeg skal trene på, og da sitter hun som et tent lys og venter i spenning på hva neste "utfordring" blir. Jeg må faktisk trene henne til å være rolig og ikke mase om jobb når jeg tar slike pauser.

En fin ting i går, var at jeg kunne bytte mellom å trene agility (hvor lyd er tillatt) til å trene lydighet (hvor lyd ikke er tillatt). Og så vidt jeg husker, lagde hun knapt et pip under hele LP-treningen i går, men med en gang vi skulle trene AG begynte hun å bjeffe. Greit nok at det er litt irriterende og kanskje unødvendig med bjeffing, men så lenge hun klarer å skille de to tingene, gidder jeg ikke bry meg om det. Hun konsentrerer seg åkke som.. Steike som jeg digger å jobbe med den hunden; hun gir full pinne hele tiden, hun elsker å jobbe!

Da er det en annen sak med Aynï; hun er fremdeles ganske ustabil på det punktet. Noen ganger krever hun også å få jobbe, men det er stort sett de gangene jeg ikke har behov for en jobbende hund. Som f eks når vi er på luftetur.. Da vil jeg aller helst at hun bare skal tisse og gjøre fra seg, ikke gå og tigge godis, tilby FVF, sitt og ligg og gudene vet hva. Har lagt merke til at de siste gangene hun har gjort dette, og jeg har ignorert henne, har hun begynt å jokke på leggen min. Hmm. Vet ikke helt hva jeg skal tenke om det, men på en måte ser jeg det som positivt; at en terrier er så gira på å jobbe at den blir så stresset at den jokker.. På den andre siden skulle jeg vel sikkert jobbet med henne da?? :p Og det gjør jeg også, når vi kommer hjem igjen etter lufting, tar en økt med henne slik at hun får ut litt arbeidsenergi.

Agilitytreningen med Aynï går også fremover. De to siste gangene vi har trent, har vi kommet langt på kort tid. Det høres jo kanskje ikke så bra ut, men for Aynï er det viktig at treningen ikke er kjedelig. Det siste vi gjorde, var å baklengskjede vippa - tunnel - langdehopp (bestående av kun en lengde). Det gikk kjempebra, og vi kunne repetere den flere ganger. Har også trent på hjulet, men der er hun ikke stabil enda. De første gangene hopper hun som regel ved siden av hjulet, dumma.. Skjønner egentlig ikke hvorfor, for det gikk jo veldig bra i begynnelsen?

I dag lurer jeg på om jeg skal sykle meg en tur med Tulla. Bakdelen med det, er at det er utrolig mye styr å få med seg sykkelen (som jeg hentet hjem før sommerferien). I tillegg er jeg veldig redd for at jeg får problemer i ryggen/skuldrene av å sykle. Men så skal jeg til massasjebehandling i morgen, så da går nok sistnevnte greit likevel. Sykkeltrening må vi jo uansett bare gjøre, siden hun er påmeldt UHP 23. september. (UHP/AD er en utholdenhetsprøve hvor man skal sykle to mil med hunden.) Vi har ikke syklet siden kjempelenge, tror kanskje det er snakk om mai?? Problemet er som sagt ryggen/skuldrene, og jeg er redd for at syklingen (i tillegg til ridningen) har gjort sitt til at jeg fikk ryggproblemer.. :/ Jeg sitter og anstrenger meg for å holde ryggen rett under ridning, og siden jeg er sykelig svai i ryggen, belaster jeg helt annerledes enn til vanlig, og sikkert feil, og da får jeg vondt. Når jeg sykler vet jeg at jeg sitter og heiser skuldrene, og generelt er det ikke behagelig å sykle veldig langt. Ja, kroppen min er merkelig vinklet både her og der noe som gjør at jeg får litt vondt når jeg gjør visse ting - hadde jeg vært en hund hadde jeg nok ikke blitt avlet på! ;o) Men det kan man ikke ta hensyn til når man skal ha en trent hund, ikke sant??

1 kommentar:

  1. Så gøy å høre om treningen deres :)
    Tulla høres virkelig kjempefin ut :D
    God bedring med ryggen!

    SvarSlett