fredag 4. september 2009

Jeg håper hodet mitt tuller med meg..

Noen ganger tror jeg hodet mitt tuller med meg. Som i sommer, da vi var på vei til Big Horn Steak House med svigers: jeg sitter i baksetet på bilen og kikker tankeløst ut vinduet. Vi kjører forbi et parkeringshus, og jeg ser det står en bil der og brenner. Jeg tenker ikke mer over det, før det plutselig går opp for meg at jeg er ikke i en film - bilen BRENNER!!! Vi stopper og ringer brannvesenet, de kommer og slukker bilen. Hodet tullet ikke med meg, det var sant.

Eller hva med den gangen jeg var på det lokale kjøpesenteret og skulle gjøre noen ærend. Jeg var på vei ut mot bilen, da jeg ser noen som tar med seg en papegøye inn i en varebil. Den hang opp ned på hånden til han som bar den. Jeg måtte se to ganger før jeg trodde det feilet hodet mitt noe.

Jeg måtte også se to ganger da jeg fikk brev fra lånekassen i dag. Jeg var litt sein med å søke om studielån for dette semesteret, som forøvrig er mitt siste semester. Økonomien er fraværende, i beste fall stram, så studielånet har vært etterlengtet. Men i brevet står det at jeg har blitt mer enn ett år forsinket med utdanningen, og derfor har jeg ikke krav på støtte lenger. Jeg har heller ikke krav på rentefritak siden jeg ikke har krav på støtte.

Hvordan vi skal klare oss frem til jul (og etter jul for den saks skyld), er et mysterium! Jeg er tatt opp som student på bachelor i psykologi, men jeg har tatt noen fag i Bergen før jeg tok en pause fra studiene (uten lån/stipend). Da jeg begynte på igjen, tok jeg noen fag jeg hadde lyst å ta, som jeg tenkte å innlemme i bachelorgraden min, bla Innføring i Hundefag, biologi og etologi. Men de teller vel ikke, i alle fall ikke ennå. Og siden søknaden min om støtte gjelder bachelorgraden, får jeg vel ikke støtte.. Det überteite er jo at jeg kunne vært ferdig med skolen i sommer! Sist semester skulle jeg nemlig ta bare to fag; metodefagene, siden det er anbefalt å ta de før man skriver bacheloroppgaven. Men jeg ble syk og kunne ikke ta eksamen i fagene, og utsatt eksamen eksisterer ikke før til jul. Resultatet blir at jeg tar både metodefagene og bacheloroppgaven i samme semester, noe jeg strengt tatt kunne gjort forrige semester.

Bajs og trippelbajs altså! Jeg er så irritert! Både på skolen, på meg selv, lånekassens regler, og på at jeg ble syk, og for at jeg ikke tvang meg gjennom eksamenene selv om jeg var syk! Jeg har snakket med sjefen på jobb om mulighetene for å få mer arbeid (og dermed mer lønn), men han kan ikke gi meg mer enn en dag ekstra i uken, i alle fall foreløpig. Det betyr at jeg antageligvis må ut og finne meg enda en jobb, for et knapt halvt år; og hvem vil ha noen til noe sånt??

Nei, akkurat nå ser ting temmelig svart ut.. Dette var liksom ikke det jeg hadde behov for akkurat nå. Finanskrise - here I come!

2 kommentarer:

  1. Ånei så kjipt :(
    Håper det ordner seg. Eneste jeg kommer på som kanskje trenger folk for et halvt år, er SFO - men vet ikke om du kan jobbe på dagtid, og det er jo ikke så bra betalt.
    *trøste på*

    SvarSlett
  2. Hehe, SFO er ikke tingen for meg dessverre. Å jobbe med barn er som å ta overdose p-piller! :p Men nå har jeg fått litt ekstra på jobb, og jeg har vært rundt på mine gamle arbeidssteder og sagt jeg kan ta ekstra der også, så jeg håper det ordner seg. :o)

    SvarSlett