søndag 15. november 2009

Hopp over hinder-trening

Uff og uff.. det er ikke rart om kontoen blir tom snart! Jeg har bestilt meg jakken jeg fikk til bursdagen (lurer i grunnen på hvordan kontoen kan bli tom av sånt??), en effileringssaks til nesten 500kr (og det med rabatt!), en karde (endelig, men egentlig har jeg ikke troen på sånt), et lite hefte, en bok om valpeoppdragelse (som jeg allerede har fått forresten, men boken skal Bjarte få når tiden er inne), en klikker med jojo (det hørtes plutselig praktisk ut da jeg var i nettbutikken til canis og måtte bestille for over 200kr for å få brukt gavekortet mitt), og en dummy som flyter (enhver spanieleier med respekt for seg selv må ha minst èn dummy, og nå har vi i alle fall tre..).

I dag var vi på klubben og trente igjen, tenkte å prøve litt mer på hopp over hinder kl2. Problemet har vært: Tulla hopper ikke fordi jeg står i ro (agilityhunden som gjør det?), og at hvis hun først hopper, snur hun omtrent i luften for å se hvor det blir av meg. Så, i dag har vi prøvd følgende:

1. Frivillig hopp over hinder. Kom ikke på tale ifølge Tulla, med mindre jeg også beveget meg fremover. For å ikke gi henne hjelp for lenge, gikk jeg raskt bort fra dette. Vil ikke hun skal bli avhengig av at jeg verken tar et skritt fram eller gjør noen armbevegelser. "Til slutt" gjorde jeg armbevegelser OG bøyde meg litt frem mens jeg sa hopp, og det var absolutt ingen reaksjon; hun bare satt der pent og pyntelig i utgangsstilling..

2. Godbitskål på motsatt side av hinderet. Fungerte supert helt til godbitskålen ble fjernet, da var vi tilbake til samme "gamle" takter; dvs å snu seg omtrent i luften for å se hvor jeg blir av. Dette skjedde selv om fyren med godbitskålen (dvs Bjarte) stod der eller ikke. De første gangene uten skål gikk det forsåvidt greit, før hun skjønte at godbitskålen ikke stod der lengre. Forslag til hvordan jeg kan fade bruken av godbitskål?

3. Kaste ball over hodet. Samme resultat; hunden snur seg omtrent i luften, men denne gangen for å se om ballen kommer.

4. Target med sittkommando. Her må jeg si at jeg fikk meg en skikkelig nøtt. Target var ikke noe problem å lære inn, og å sitte frivillig gjorde hun også (før vi trente target altså, og etterpå også for den saks skyld). Problemet kom da kriteriet mitt var slik: gå mot target + berøre med labb eller snute, for deretter å få sittkommando. Hva skjer? Jo, den forbaska bikkja kan plutselig ikke sitt mer! Hun legger seg, og dette skjer "gang på gang". Repeterer sitt (både frivillig og med kommando, og at hun skal vente på kommando i forskjellige situasjoner/plasseringer) før jeg tar henne bort til targeten igjen. Hun går mot target og berører, jeg sier sitt, hunden legger seg. Jeg prøvde flere ganger, men så lenge hun hadde berørt targeten, la hun seg i stedet for å sette seg. Lurer på om bevegelsen når hun skal berøre target (med snute eller labb) er en slags "nedad-bevegelse", og at det da blir mest naturlig for henne å legge seg? Jeg må uansett bare konkludere med at hun ganske enkelt ikke KAN sitt, og at jeg må trene mer på både sitt og på å sitte ved target. Så får vi se.. Forslag til løsninger? Annen type target kanskje?

Og så lurer jeg på om noen kan fortelle meg hva som skjer med været for tiden? På fredag var det 10 minusgrader, og i går var det nesten 10 plussgrader! I dag var vi oppe i over 12 grader pluss..

Lurer også på hva som skjedde da jeg og Line gikk tur i går? For i dag er jeg ødelagt!! Jeg fikk litt gnagsår på storetærne, men det er ikke det verste - begge lilletærne mine er knust kjennes det ut som! Jeg ser mildt sagt snål ut når jeg halveis forkrøplet halter meg bortover veien og lufter hunder, og jeg ser ikke verken sår eller noe annet på lilletærne mine som kan tyde på at det skal gjøre så vondt? For ikke å snakke om musklene generelt; skulle virkelig tro jeg ikke hadde bevegd meg på kjempelenge - for jeg er så støl som jeg ikke kan huske at jeg sist var! Auauau - det blir lenge til neste gang, Line, haha!! :D

1 kommentar:

  1. Vi trente den med frivillig sitt på musematta vi. Kjørte først noen repetisjoner med musematte, så noen repetisjoner med frivillig sitt, for å så kjede disse to sammen. Gikk smertefritt :-) Kjører ikke kommando på det - kun frivillig. Er nok bare å fortsette å jobbe så kommer det skal du se :-)

    SvarSlett