onsdag 5. mars 2008

Spesialsøk på hjemme-bane

Jepp, da var altså banen ferdig, og boksene på plass. Vi har satt den i TV-stua oppe, og mellom søkene mens jeg bytter om på bokser, har jeg Tulla på badet. Når jeg da er klar, er det bare ett skritt ut for henne og der står banen. Må legge miljøet til rette, vettu! ;o)

Da jeg tok frem treningsvesten hennes snuste hun nysgjerrig på den mens hun logret, så det er tydelig at den begynner å bety noe for henne nå, og det vil vi jo! Søkene gikk greit, men rett før andre pause begynte hun å bli sliten trodde jeg. Hun peste i alle fall, så jeg gav henne mulighet til å drikke vann, noe hun gjorde - faktisk en hel halv skål! Etter det gikk det bedre igjen. Jeg leste/hørte noe en gang om at det var viktig å "vanne" hunden mellom søkene, eller ofte under søk, pga at slimhinnene fungerte bedre da. Kanskje det var det vi fikk bevis på i dag?

Hun holdt ikke så lenge i dag som hun pleier, antageligvis på grunn av flere ting: søke i nytt miljø (uvant å søke etter lik hjemme), ny bane (kanskje ikke såå viktig), hadde allerede gått en to timers tur løs i dypsnø + diverse trening underveis (men det tåler hun da), pluss at hun ble tørst, da. Lurer på om jeg skal føre opp søksnotatene mine her, eller om jeg bare skal holde de for meg selv. Vet ikke om noen som leser her kan være interessert i å vite hva og hvordan vi trener..?

Uansett, hun fikk 18 søk totalt, og det gikk sånn ganske greit. Jeg hadde egentlig forventet litt bedre, men jeg fikk noen knall-markeringer som jeg er kjempefornøyd med! Håper å få trent mye på markeringer fremover; det virker da som om hun vet hvordan hun skal gjøre det, det er bare ikke alltid hun er like sikker på at hun "tør". Det vil si at hun vil kanskje frem og sjekke de andre boksene også, og har ikke alltid tålmodighet til å bli igjen. For eksempel så jeg i dag, og jeg har sett det en gang før, at hun gjerne markerer på den siste boksen, selv om den er tom. Det er liksom siste sjanse til å få skikkelig belønning, det.. Kanskje jeg burde gi henne bedre/mer belønning etter et søk, selv om det avsluttes med en tom boks? Hun gjør jo ikke feil i å gå over en tom boks, hun skal jo tross alt ikke markere. Blir mer som å belønne det at hun ikke markerer tomme bokser men bare overser de, uten å gjøre det sånn direkte, eller for hver eneste boks, men kun på slutten. Nesten som å si "bra gjennomført søk!", for det er jo tross alt ikke kun markeringer jeg vil ha; jeg vil jo ikke ha markeringer når det ikke lukter lik og da er jo det like så rett!

Bjarte har nå fått blod på tann, så han fabler om å lage en plattform, han.. Han har til og med kjøpt inn noen saker og greier som jeg ikke helt skjønner hva han skal med, men som han har tydelige planer for selv. Og i dag har han også vært og kjøpt endel utstyr til tuber, så nå blir det dreis på det hele! :D Rare Bjarte, han finner på så mye rart, så jeg lurer på hvor lenge dette varer, hehe.. Han er ikke den som holder ut med sånne prosjekter i alle evighet.. vanligvis holder han ut kun noen tanker, hehe..

Han har vært litt rar i det siste; snakket mye hund. Nokså uvanlig han å starte en samtale om hund, spesielt når det ikke gjelder ting han/vi har opplevd/sett. Han kan godt starte en samtale om spanieltreff hvis han har vært med, men sånn helt uten videre å begynne å spørre om andre ting, det pleier han ikke å gjøre. De siste dagene har han spurt om hvordan en "ekte klikkertrener" ville trent inn spesialsøk, noe som gav en svært spennende samtale, hvor jeg også var nødt å tenke endel. Har tenkt å kanskje skrive om det senere. I går lurte han på hvilken rase jeg ville valgt hvis jeg visste jeg skulle trene opp en hund til spesialsøk på mer proff basis; at det liksom var hele meningen med hunden (kan sammenlignes med å kjøpe en hund for å trene den opp til redningshund, eller kun bruke den i agility eller LP osv - da velger man gjerne raser som man tror passer best til formålet). Han spurte og grov rundt dette og var oppriktig interessert. En annen dag lurte han på om det virkelig var irsk setter jeg hadde bestemt meg for, og da får jeg jo litt problemer med å svare for meg.. Har jeg bestemt meg? Var det ikke sånn at jeg ikke fikk en til? Og var det tilfelle at jeg virkelig ville ha en irsk setter, og at det ikke ble en spaniel til av noe slag? Det er nesten sånn at jeg lurer på om han holder på å forberede seg mentalt på å få en hund til i huset, som om det var en uunngåelig skjebne av noe slag.. Men uansett grunn, så syns jeg det er flott at han spør og graver!

1 kommentar:

  1. 11kg! *humre* Den tyngste valpen i kullet til My var ca 6kg tror jeg. Aussievalper er ikke så veldig store egentlig, tror jeg, men det er nok noen som er det! My vokser og vokser allerede, er nesten så jeg ser at hun vokser fra dag til dag! Må forte seg å få kamera ja!! O_O My er forresten helt tullete etter mat. Det eneste hun har takket nei til så langt er hills valpefor som jeg fikk en prøvepose på hos veterinæren.. Emma rynket på nesa til hills som valp hun også. merkelige greier :P Men småstein er nam-nam! Og alt annet også.

    Moro å lese om mannebeinet ditt! Han minner meg om mitt mannebein på måten du beskriver han på. De er merkelige hva?? Jeg kommer aldri til å forstå min heller.. kanskje Bjarte tenker på å få seg hund han kan trene?? Eller... Hva om han vil hjelpe deg så du får drømmevalpen din som du kan trene i spesialsøk den også?? Siden han spurte det spørsmålet om rase.. (?)

    SvarSlett