tirsdag 4. september 2007

Agilitystevne i Ålesund

På søndag var det på'n igjen. Tulla brakk seg faktisk litt om morgenen, men etter det har hun vært helt fin. Byttet ut belønningen fra porsjonskattemat til pipesau, sånn at det i alle fall ikke skulle gjøre ting verre.

Summøre Hundeklubb kunne å organisere ca 100% bedre enn Ørsta/Volda, så da vi kom fem over ni (oppmøtetid), var banen satt opp og briefingen begynte. Sånn skal det være! (Eller.. de kunne gjerne ventet litt lengre, eller så kunne vi ha kjørt i litt bedre tid, men når man skal velge mellom en ferje som gjør at man kommer frem fem over, eller en time for tidlig, ja, da velger man den førstnevnte..)

Banene var atskillig vanskeligere enn dagen før, og på agilityen var det på nære nippet til at vi disket ca sju ganger, om ikke flere! Tulla hadde bra fart, og når hun i tillegg er utstyrt med hjerne som er sugen på hinder, så kan det lett skje at hun tar det første og beste, og ikke skjønner at man skal ta det som er minst logisk.. ;o) Men det gikk jammen bra! Og vi tok 1. premie og dermed fikk vi vårt andre napp. Faktisk, så var hun så steike god den dagen at hun tok 1. plassen også, når hun liksågodt var i gang! Sånt fikk vi jo ikke vite før premieutdelingen, noe som gjør ting meget spennende. Feilfritt var det også, forresten. Standardtiden var 48,00 og vi gikk banen på 39,90 så jeg tror ikke jeg trenger å stresse opp farten noe mer med det aller første.

Hoppbanen var også nokså vanskelig. Det var også her et par ganger Tulla kunne disket oss, men det gikk jammen greit. Et riv gjorde at vi fikk 5 poeng, ellers klarte vi standardtiden som var på34,00, tok banen på 30, 28. Dette gav oss 1. premie og dermed vårt 3. napp, det vil si at vi har opprykk til klasse 2 hopp for de som ikke er så inne i agility. Vi kommer nok til å holde oss i kl 1 litt lengre, får se det litt an. Dessverre ble vi slått på tid, sånn at vi fikk "bare" 2. plass. Uansett; jeg er strålende fornøyd med Tullas innsats i helgen, og hun er overlykkelig over at hun har fått med seg fire flotte rosetter hjem! :o) Hun digger å bære rundt på de, vise de frem og så rive de i stykker (så langt får hun ikke komme, bare så det er sagt. Rosettene skal henge på veggen.) :o)

I dag har vi vært en tur i skogen og repetert sitt på avstand. Tulla husket bra, faktisk tilbød hun det av seg selv, og dermed spant jeg videre på det. Nå gikk det mye bedre å sette henne når hun var i front, og også når hun var i bevegelse. :o) Har fått litt tro på at ting modnes litt, når hun har perioder med fri, eller perioder hvor hun ikke trener på spesifikke ting. Skal se hun er super-duper narkotikahund når vi forhåpentligvis om ikke så alt for lenge kommer oss til Selbu for å trene spesialsøk.. ;o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar